maandag 19 februari 2018

Zondag 18 februari, bruin gewaaid

Normaal gesproken zou ik zeggen 4 uurtjes golf vandaag, maar het werden er ruim 5! Maar ik zal bij het begin beginnen.

Blijkbaar zijn we inmiddels goed uitgerust, want ook deze ochtend zijn we weer vroeg wakker. Het is met 18 graden nog aan de frisse kant, maar de blauwe lucht en de zon beloven snel beterschap. Rond de klok van 11 uur vertrekken we naar Strand golfclub voor een ronde golf met de buren. Starttijd 12.30 uur. Terwijl we op het terras zitten te wachten, zien we hoe druk het is. Er is een grote groep heren, die zeer kort achter elkaar de baan opgaan. Van zodra een groep uit bereik is van de opvolgende spelers, wordt er alweer afgeslagen. Er zit hooguit 4 minuten tussen.

Als wij dus eenmaal zijn gestart, duurt het ook maar tot hole 2 of we merken de eerste opstopping al. En bij hole 3 aangekomen, staan we met 3 flights aan te schuiven. Voeg daarbij het feit dat van de 3 heren voor ons er 2 bij zijn die blijkbaar hun ballen alleen helemaal links of rechts uit de baan kunnen slaan en een fikse vertraging is een feit. 

Wij spelen vandaag - op ons niveau - gewoon goed, keurig recht door de baan en zitten de heren constant op de hielen. Ik denk dat ze best een behoorlijke handicap hebben, maar niet overweg kunnen met een slecht geslagen bal. Daardoor worden ze nijdig en de volgende bal gaat vervolgens zo mogelijk nog slechter. Ze liggen continu op andermans fairway, het wordt gewoon lachwekkend.

Gelukkig is het prachtig, met een behoorlijk stevige bries die de temperatuur aangenaam houdt. Rond 4 uur wordt diezelfde bries echter best fris. Manlief mag natuurlijk niet spelen en zit alleen maar in de buggy en die heeft dus zijn trui al aangedaan.

We hebben besloten hier te blijven eten, ze hebben hier perfecte pizza’s. Flinterdun en naar wens gemaakt. Het was een fijne golfdag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten