zondag 18 februari 2018

Zaterdag 17 februari, we doen een toereke

Vroeg wakker vandaag, om 07.00 uur zitten we al aan het ontbijt. Het gebruikelijke ochtendritueel duurt vandaag iets langer, ook de digitale krant is op zaterdag “dikker”. Tegen 10 uur stappen we in de auto voor een toereke door de omgeving. We rijden naar Franschhoek en van daar via de Theewaterskloof terug naar Somerset West.

De bedoeling is om in Franschhoek te stoppen voor een koffie met misschien iets lekkers 😄, maar ik rij een parkeerplaats voorbij in de hoop dat er ook nog wel eentje vrij is in de schaduw. Niet dus en als ik het eenrichtingsrondje weer heb gemaakt, is dat ene vrije plaatsje natuurlijk ook niet meer vrij. Het is hier megadruk, niet normaal. Stom natuurlijk om hier uitgerekend op een zaterdag naar toe te gaan.

We rijden dus maar door, richting Theewaterskloof. Een stuwmeer wat voorziet in de watervoorziening voor groot Kaapstad. Het staat praktisch droog! Als het dit jaar niet gaat regenen, hebben ze volgens mij een serieus probleem.

Verder via berg en dal door een gebied met fruittelers, appel- en perenbomen zo ver het oog reikt. Zouden ze - gezien het klimaat - tweemaal per jaar kunnen oogsten??

Terug thuis luieren we wat en iets na 18.00 uur open ik de Uber app. Het is zaterdag, dus druk, en ik moet een kwartiertje geduld oefenen voordat er een XL vrij komt. We pikken de buren op en worden even later afgezet bij restaurant Overture. We zijn hier de vorige vakantie ook geweest, om te lunchen. Het restaurant ligt hoog, tussen de wijnvelden en heeft een fenomenaal uitzicht. Maar ook in de avond is het de moeite waard. Het is zalig zitten buiten en het eten is heerlijk en ziet er mooi uit. Er komen 3 verschillende hoofdgerechten op tafel en het zijn allemaal kleine schilderijtjes.
In goed gezelschap en onder het genot van een lekker glas wijn vliegt er alweer een avond voorbij.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten