woensdag 14 februari 2018

Dinsdag 13 februari, keep it cool

Het zal vandaag 36 graden worden, gevolgd door onweer en regen. Kwestie van ons rustig houden dus. Het is meteen ‘s morgens al benauwend warm met een luchtvochtigheid van 68%. Rond de klok van 11 was duidelijk merkbaar dat de luchtvochtigheid was gezakt naar 40%, hoewel nog steeds warm voelde het toch een stuk aangenamer.

Na de middag hebben we een bezoekje gebracht aan Somerset Mall, een groot winkelcentrum. Er moesten wat boodschappen worden gedaan. Het centrum is gekoeld en het is er aangenaam vertoeven. De diverse inpandige terrasjes zaten dan ook vol met overwinteraars, meest Duitse of Engelse koppels van 70+.

Terug thuis zien we langzaamaan de lucht dicht trekken en zo tegen 16.00 uur begint het onweer. Donder en bliksem, een complete wolkbreuk en gigantische hagelstenen. En daarmee is meteen de broeierige warmte uit de lucht.

Deze avond eten we samen met de buren bij restaurant Rust en Vrede. Eén van de betere restaurants in de regio. Eerste keer dat we een Uber taxi bestellen. En dat gaat niet direct van een leien dakje. Ter bevestiging wordt een creditcard gevraagd, dat is simpel. Vervolgens verder in het proces moet die creditcard worden ingescand. De gouden Visa kaart met gouden - al enigszins vervaagde - cijfers laat zich echter niet scannen. Dus moet ik het hele proces opnieuw beginnen met een andere creditcard. Al met al komen we door dit gedoe 20 minuten te laat bij het restaurant.

Maar we worden vriendelijk ontvangen en uitstekend verzorgd. De bediening bestaat hoofdzakelijk uit jongelui en men heeft duidelijk plezier in het werk. Het eten is uitmuntend en we sluiten de avond af met een smile 😃









Geen opmerkingen:

Een reactie posten