vrijdag 23 februari 2018

Donderdag 22 februari, too hot

Een golfdag vandaag. Voor vertrek hebben we teetime geboekt bij Bosschenmeer Golf in Paarl. Volgens de website een prachtige baan, dus de moeite van het proberen waard. Maar qua planning valt het iets minder uit, uitgerekend vandaag een toptemperatuur van 38 graden! Pfffff....

Maar vol goede moed vertrekken we toch maar, dan zitten we af en toe wel een hole uit om even terug op adem te komen. Als we ter plaatse arriveren zien we echter dat de baan er ontzettend slecht bij ligt. We waren er al een beetje bang voor, door de waterrestricties zijn er veel golfbanen die droog en dor zijn. En dat blijkt dus ook hier het geval.

De nieuwsgierigheid naar de baan wint en we gaan toch van start. Hadden we misschien beter niet kunnen doen. Het is echt triest, het enige groene zijn de greens. De rest is dor, droog, bruin verbrand gras. Niet te doen. Dat in combinatie met de hoge temperatuur doet ons beslissen na 9 holes te stoppen.

Planning was natuurlijk 18 holes en dan hier iets eten. Dat doen we nu ook, maar dat is een kleine lunch. Zitten we natuurlijk met vanavond. Dus stel ik voor vanaond te eten bij Giovanni’s op Eikendal. Daar kun je fijn buiten zitten. De buren gaan akkoord en de afspraak wordt gemaakt.

Als we thuis komen zien we dat het zwembad is schoon gemaakt en bijgevuld. Het waterpeil stond zo laag dat de automatische schoonmaker niet werkte en het zwembad was echt niet meer proper. Een hoop dode vliegen ed op de bodem, we hebben er dus ook nog geen gebruik van gemaakt. Maar .... dat is nu eenmaal overmacht vanwege de waterbeperking. Echter, men heeft nu blijkbaar een oplossing gevonden, want het bad zit nokvol met water. Nu de ph-waarde nog op peil krijgen, want het water ziet nogal groen 😆😆

Inmiddels zijn we weer fris gewassen en hebben we Bosschenmeer vervangen door Boschendal en als het tijd is bestellen we een Uber, pikken de buren op en laten ons naar Eikendal brengen. Het is heerlijk vanavond, goed gezelschap en geweldig goed eten. Manlief helemaal happy met zijn gebakken lever (dat was lang geleden!) en mijn veal limone is ook om de vingers bij af te likken. Welterusten!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten