vrijdag 9 februari 2018

Gearriveerd

Geen lange gangen op het vliegveld van Kaapstad, dus we staan in no time bij de bagageband te wachten op onze koffers. Die komen verbazend snel voorbij, maar de golftas laat langer op zich wachten. Blijkbaar gaat het halve vliegtuig golfen, ze blijven maar tassen aanslepen. Als wij uiteindelijk het juiste exemplaar te pakken hebben, kunnen we de luchthaven verlaten en onze huurauto ophalen. Als we buiten komen is het alsof er een warme deken om onze schouders wordt gelegd. Even acclimatiseren!

De dame van Avis is uiterst vriendelijk en doet heel (heeeeeel) rustig haar werk. Maar uiteindelijk is de papierwinkel afgehandeld en gaan we op zoek naar onze auto voor de komende 3 weken. Een grote Toyota, een diesel met motorgeluid als ware het een tractor. We zweten inmiddels peentjes en als we instappen wordt dat niet bepaald minder, het is bloedheet in de auto. 

We hebben een afspraak met een dame, Jean, om 14.00 uur aan de poort van het estate waar onze vakantievilla zich bevindt. Maar alles is zo vlot gegaan, dat we om 13.30 uur al ter plaatse zullen zijn. We besluiten dan maar eerst bij een nabij gelegen winkelcentrum te stoppen voor een kleine lunch en de eerste boodschappen. Uiteindelijk wordt het dan toch nog 14.30 uur als we ons melden bij de ingang. Jean wacht ons al op en rijdt voor naar de villa. We worden meteen stevig geknuffeld en krijgen daarna een kleine rondleiding en wat uitleg. Na nog meer knuffels zwaaien we Jean uit en ploffen enigszins ontdaan door de warmte - het is 36 graden! - in een paar gemakkelijke stoelen op het terras. Het is een prachtig huis met een fantastisch uitzicht.

We besluiten niks meer te doen. De koffers liggen verspreid en geopend op de vloer in de slaapkamer, manlief probeert een paar uurtjes slaap in te halen en ik installeer me met een fles koud water op het terras. Vanavond eten we gezellig met de buren en morgen is er weer een dag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten