donderdag 16 oktober 2014

Civitavecchia (Rome), Italie

Aankomst 08.00 uur
Vertrek 20.00 uur
Als voorafgaand aan de cruise al besloten, blijven we vandaag lekker lui aan boord. Dit is onze eerste cruise waarin geen enkele zeedag zit en dat zijn nu juist van die fijne relaxdagen. En een dag aan boord terwijl 80% van de passagiers van boord is, is nog fijner. Dus vandaag lezen we wat, puzzelen we een beetje, werk ik het blog bij en doe ik nog een rondje schip met mijn camera in de aanslag.



Vandaag is ook de drill voor de crew, dus in de ochtend rinkelen met regelmaat de alarmbellen en zijn er frequente mededelingen via het omroepsysteem.
Het is broeierig warm vandaag, zo'n 24 graden, zwaar bewolkt en er staat een flinke bries. Hopelijk voor alle passagiers die nu door Rome sjokken waait het daar ook, want in Rome is het zo'n 29 à 30 graden. Pfffff.....


Tijd voor een kort resumé. Positief: het schip is prachtig en net even verfijnder afgewerkt dan bijvoorbeeld Celebrity. Het buffetrestaurant is een ontzettend aangename ruimte, minder kantine-achtig. De publieke toiletten: dames aan stuurboord, heren aan bakboord. Een kleinigheidje, maar gewoon erg praktisch. Op de ons bekende schepen zit er geen regelmaat in en dat werkt verwarrend. Fijne hut, iets breder en daardoor is het gemakkelijk manouvreren. Fijne douche, in de zin van een behoorlijke waterdruk. Het eten in met name het buffetrestaurant en het grote restaurant is iets verfijnder dan we gewoon zijn.
Negatief: keuze in buffetrestaurant door beperkte grootte veel kleiner, vooral 's middags. In de avonden is het erg rustig aan boord, soms té rustig. Douchecabine erg klein, jammer, want de badkamer is groot genoeg, vooral als men het bad eruit zou laten. Systeem van reserveringen voor specialiteitenrestaurants is niet ideaal voor ons, haast onmogelijk om een keer last minute in zo'n restaurant te gaan eten. We hebben het premium drankenpakket waarin inbegrepen wijn per glas. De selectie is in alle restaurants en bars hetzelfde. Dus ook in Jacques - toch Het restaurant - worden er geen betere wijnen aangeboden. Voordeel van het pakket bij Celebrity is dat je een betere en dus vaak ook duurdere wijn kunt bestellen en dan het verschil kunt bij betalen.
Laat onverlet dat we het goed naar onze zin hebben hoor! Ik bedoel, zelfs de publieke toiletten zijn prachtig!


Als we in de middag terug gaan naar de hut om nog een poosje van ons balkon te genieten vinden we een brief dat onze volgende tenderhaven Sorrento vanwege de verwachtte hoge golven ook is vervangen door een andere haven, zijnde Napels. Dat vind ik echt jammer, Sorrento is een kleine plaats waar je gemakkelijk kunt wandelen en het zag er op het internet echt leuk uit. Napels is een grote stad en wat ik me herinner van een doortocht per auto een aantal jaren geleden vooral een vieze stad. Nu ja, we zullen er het beste maar van maken, wie weet valt het best wel mee.
O ja, er voer deze middag een onderzeeër langs. Dat zie je ook niet iedere dag.

Iets voor 4 uur verkleden we ons reeds voor de avond, want vandaag willen we de afternoon tea eens uitproberen. Veel mensen zijn natuurlijk nog op excursie dus echt druk is het er niet. De keuze is uitgebreid en we genieten van onze thee, sandwiches en zoet.



Daarna blijven we hier (Horizons) zitten voor het begin van de avond. Jammer, maar het wordt niet echt drukker en van het bandje worden we ook niet enthousiast. Tegen 7 uur houden we het voor gezien en gaan naar dek 6, de Grand Bar Lounge. Hier is het gezellig druk en de pianist rammelt er vrolijk op los.

Om 8 uur besluiten we nog eens te proberen bij Toscana binnen te komen. De heer van dienst kijkt erg moeilijk, gaat niet lukken. Misschien als we de reserveringen van kwart over 8 afwachten? Nou, dat lijkt me niet logisch, die mensen zullen nu toch al wel afgebeld hebben zeker?

Misschien bij Red Ginger. Maar nee, ook daar lukt het niet. De manager geeft aan dat ie vanavond veel omboekingen heeft, reserveringen van half 7 hebben gevraagd of ze later mogen komen. Hij vraagt wel ons kamernummer om te zien of ie de komende dagen nog iets voor ons kan doen. We zullen zien. Voorlopig gaan we vanavond dus maar in de Terrace Grill eten, het buffetrestaurant dus. Met keurig gedekte tafels. We houden het simpel, sashimi als voorgerecht en gegrilde kreeft als hoofdgerecht. Kwestie van weer een beetje in balans komen na het uitgebreide diner van gisteren.
We zijn mooi op tijd klaar voor de show van vanavond. Ray Michaels, de cruisedirecteur! Een man die de gehele cruise al opvallend aanwezig op het schip. Veel contact maakt met de mensen. Het blijkt geen excellente zanger te zijn, maar wel een geboren showman en hij heeft een entertainende show. Na de show sluiten we de dag af en zoeken de hut op.

1 opmerking:

  1. Dank voor " resumė " beschrijving van schip, interessante info, ik tot nu toe alleen met HAL gevaren, moet misschien ook eens andere rederij proberen

    BeantwoordenVerwijderen