dinsdag 14 oktober 2014

Geen twijfel mogelijk, we kiezen de kreeft

Na een korte verpozing in de hut, zijn we weer klaar voor de avond. We besluiten vandaag eerst eens een kijkje te nemen in Horizons. Dit is de hoogst gelegen lounge met zicht op de boeg van het schip. Volgens mij heeft elk schip wel een soortgelijke ruimte.

Het is er druk, waarschijnlijk deels doordat hier eerder op de avond de cocktail van de kapitein was. Verder speelt er een bandje en is er een dansvloer. Er komen obers langs met kleine hapjes, geen idee of dit gebruikelijk is of ook nog een overblijfsel van die cocktailreceptie. Daar komen we de komende dagen vanzelf achter.

 

Wat me wel opvalt is dat het hier koud is, kouder dan in andere ruimten. Volgende keer een vest meenemen. We kletsen wat en luisteren naar de muziek en iets na half acht vertrekken we naar het 6e verdiep, vanavond eten we in de Grand Dining Room. Een prachtige ruimte met als middelpunt een gigantische plafondlamp van kristal.

 

We krijgen zonder problemen een tafel voor 2 en gaan aan de slag met de menukaart. We beginnen beiden met de gekoelde foie gras omwikkeld met kip en vergezeld van een mousseline van selder en pistache. Gevolgd door rode uiensoep met een schuim van gember voor manlief en een groentebouillonsoep voor mijzelf. Om wat tijd te rekken - het eten in de grote restaurants wordt altijd met een indrukwekkende snelheid geserveerd, iets te snel naar onze smaak - heb ik een salade besteld. Een mix van sla en waterkers met radijs, selderie en een dressing van mosterdzaad.

 

Het hoofdgerecht? Dat is een gemakkelijke, er staat kreeft uit Maine op het menu gecombineerd met saffraanrijst.

 

Manlief sluit zoals gebruikelijk af met twee bolletjes vanille-ijs en ik kies de laagjescake van kokosnoot en chocolade. We hebben uitstekend gegeten.

We moeten nog even ons favoriete plekje aan boord ontdekken, dus vanavond proberen we de martinibar. We hebben het idee dat het iets levendiger is aan boord vanavond, in het casino is in ieder geval een hoop volk. In de Martinibar is het aangenaam zitten, er staan mensen aan de bar en er is goede achtergrondmuziek. Als we aan het eind van de avond nog even bij Horizons binnen kijken, waar toch een goed live bandje speelt, constateren we dat het er toch weer net zo verlaten bij ligt als gisteren. Mensen kiezen er duidelijk niet voor met Oceania te cruisen voor de levendige ambiance in de avonduren.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten