zaterdag 11 oktober 2014

Snel naar het hotel

De eerste taak na de landing is het ophalen van de koffers. Barcelona Airport is een mooi modern gebouw met veel winkels, dus het is aangenaam wandelen. We moeten even wachten, maar al snel rolt de bagage op de band. Altijd typisch om te zien hoe alle mensen op een kluitje bij het punt gaan staan waar de bagage binnen komt. Wij gaan meestal aan de andere kant staan, dan hebben we meer ruimte, loopt er niemand voor onze voeten en we zijn uiteindelijk net zo snel klaar als de rest.

Oké, op zoek naar een taxi. In de aankomsthal hangt keurig een informatiebord waarop staat aangegeven dat we de trap af moeten. Niveautje lager dus. Onderaan de trap staat een hele ris taxi's zover we kunnen kijken. Makkie? Nee dus, want het blijkt dat we helemaal naar het begin de rij moeten lopen. Niet echt slim bedacht, maar het zij zo.

We hebben een jonge taxichauffeur en als we eenmaal rijden blijkt ie maar 1 snelheid te kennen .... 120! Hij rijdt 120 waar ie 100 mag, 120 waar ie 80 mag en - ach, wat stelt een snelheidsbeperking nu voor - 120 waar ie 60 mag! Als een ware kamikazepiloot scheuren we door Barcelona. Hij vliegt van de meest rechtse rijstrook naar de meest linkse (en daar liggen 4 banen tussen) en met gezwinde spoed weer terug naar rechts. We horen een sirene en de chauffeur blijkbaar ook, want hij steekt nog een tandje bij om juist voor een ambulance met zwaailichten nog snel een kruispunt over te steken. Manlief zat aan de gevaarlijke kant!!

Gelukkig bereiken we heelhuids het hotel. We melden ons bij de incheckbalie en horen dat we een upgrade hebben gekregen, naar een suite nota bene. Waar hebben we dat aan te danken? Misschien speelt het feit dat we vanavond een reservering hebben in het hotelrestaurant een rol?

We worden keurig begeleid naar onze suite op het 6e verdiep. Leuk! Zithoek, royaal bed, gigantisch bubbelbad direct naast het bed!, inloopdouche en zelfs een balkonnetje.

 

Als we nu ook nog een goed matras hebben, zijn wij helemaal happy.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten