zaterdag 11 oktober 2014

Sfeer opsnuiven in Barcelona

Nadat we ons in het hotel hebben geïnstalleerd lopen we snel de deur uit voor een kleine wandeling door Barcelona. Het is een aangename 24 graden en weer even wennen na het natte en koude weer van thuis. We slapen 2 blokken verwijderd van de Ramblas en dat is ons doel. Het is druk onderweg, inwoners en toeristen zoeken allemaal hun weg door deze drukke stad. Het valt me op hoeveel patisseriën er hier zijn.

Aangekomen bij de Ramblas gaan we snel op zoek naar een terras, manlief is toe aan een koude cerveza en ik lust zelf ook wel iets. Dat iets wordt een bruiswatertje voor de eerste dorst en een glas cava om de vakantie goed te beginnen. We kiezen van de kaart een 3-tal tapas, uiteraard Iberico ham welke wordt begeleid door met olijfolie en tomaat ingesmeerd stokbrood. De ham is heerlijk, het brood wat aan de flauwe kant. Verder een stukje foie gras met een chutney en wat toastjes en als derde kaas, tête de moins. Hoop dat ik het goed schrijf, maar dat is die kaas waar je met zo'n speciaal apparaatje krullen af snijdt. Erg lekker van smaak!

 

We zitten goed en genieten een poos van alles en iedereen wat voorbij komt. Heel divers publiek! Na een uur of anderhalf wandelen we weer verder, of beter gezegd met een ommetje terug naar het hotel.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten