dinsdag 14 oktober 2014

Wat zullen we vanavond eens doen?

Uiteindelijk begint het tegen zessen toch een beetje op te klaren. Na het programma eens goed te hebben bekeken besluiten we de avond te beginnen in de Grand Bar waar een string kwartet speelt. Het moet gezegd, ze spelen goed, maar wel nogal zwaarmoedige muziek en weinig bekende stukken. De heren trekken ook niet half zoveel volk als de "stringmeisjes" van Celebrity. Morgen proberen we iets anders.

Wat we ook proberen is te gaan eten bij het Italiaans restaurant. Bij Oceania zijn de specialiteitenrestaurants inbegrepen en voor deze cruise - 10 dagen - kan iedereen per restaurant 1 boeking doen, de gasten in de duurdere suites onbeperkt. Veel mensen - zo ook ik - boeken reeds online, maar sommigen reserveren pas als ze aan boord zijn. Het principe is dat iedereen in alle restaurants moet kunnen eten. Maar ... wij eten nu eenmaal graag in deze restaurants omdat ze kleiner zijn en er meer tijd wordt genomen voor het diner. Ik heb in Toscana pas een reservering op onze allerlaatste avond aan boord, dus we dachten laten we eens proberen of we vandaag ook binnen geraken. Niet dus! En er werd eigenlijk ook meteen heel ontmoedigend bij gezegd dat ze alle avonden vol zitten en men dus afhankelijk is van annuleringen. Jammer dus, dat gaat niet werken. Op dit punt 1-0 voor Celebrity of HAL, daar kun je als je wenst elke avond wel in zo'n restaurant terecht, als je maar een extra fee betaald. Dat heeft dan toch onze voorkeur.

Op dus naar het grote restaurant. We zitten praktisch op dezelfde plaats als gisteren, slechts 2 tafeltjes verder. Dezelfde ober neemt onze bestelling op en ik vraag of het mogelijk is een extra pauze in te lassen vóór het hoofdgerecht. Maar natuurlijk mevrouw! Ja ja, eerst zien dan geloven, want dit hebben we al vaker gehoord.

We beginnen met de escargots in knoflookboter voor manlief en een kreeftensoufflé met een bisque van tomaat, limoen en koriander voor mij. Daarna gaan we beiden door met de consommé van kip.

 

Als onze ober de borden uithaalt bevestigd hij keurig dat er een extra pauze wordt ingelast. 1-1 voor Oceania. Hij geeft ons een half uur ruimte en komt dan vragen of het hoofdgerecht door mag komen. Dat mag. Pepersteak met cognacsaus voor manlief en hertenkalfmedaillons met raviolo, knolseldermousseline en gesmoorde appel en cranberries aan de andere kant van de tafel. Prachtige stukjes vlees op beide borden, heerlijk.

 

 

We nemen vanavond geen dessert, soms moet je streng zijn voor jezelf. Na het diner wandelen we meteen door naar het theater of beter gezegd de Grand Lounge voor de show van vanavond. Een grote show met de dansers en de vocalisten met nummers van Broadway shows. Sommigen bekend, anderen minder, maar plezierig om naar te luisteren. Na afloop zitten we nog een uurtje in de Martinibar met onze favoriet, de Flirtini, voor de neus. We zitten gelukkig niet alleen, maar een gezellige drukte kun je het toch ook niet noemen. Om 00.15 uur houden ook wij het voor gezien en zoeken onze hut op.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten