maandag 13 oktober 2014

Antibes, Frankrijk ...... of toch niet?

Aankomst 08.00 uur
Vertrek 18.00 uur
Tenderen (nee dus)

Gisteren tijdens ons vertrek uit Marseilles kwam de kapitein via het omroepsysteem met de mededeling dat vanwege de verwachtte weersomstandigheden onze stop in Antibes is gecanceld omdat we daar voor anker zouden gaan en dus moeten tenderen. In de plaats daarvan leggen we nu aan in Monte Carlo, waar we aan een kade kunnen liggen. Geen probleem voor ons, het is allemaal bekend terrein tot nu toe en van boord kunnen lopen is altijd prettiger dan tenderen.

Als we 's morgens wakker worden liggen we al vast, zo'n beetje midden in de stad! We liggen tussen de megajachten van de vele miljonairs die Monaco rijk is. Veel bling bling en echt niet allemaal mooi. Met geld koop je nog geen goede smaak. Neemt niet weg dat er een aantal prachtexemplaren tussen liggen.

 

Monte Carlo is tegen de heuvels gebouwd en daarboven hangen donkere wolken. Als we ons balkon opstappen is het wel bijna broeierig warm.

Eerst maar eens ontbijten. We treffen het, we vinden een tafeltje buiten. Jammer genoeg niet aan de buitenrand zodat we zicht hebben op de haven, maar ach .... zometeen gaan we toch aan de wandel. We hebben beiden nog maar ternauwernood ons ontbijt voor ons staan of het begint te plensen dat het een lieve lust is. Het komt er met bakken uit, het dondert en het bliksemt. Al wie in de buitenrand zit moet rennen om niet doorweekt te raken. Goh, we blijken de beste plaatsen van het huis te hebben. Onder het afdak, lekker droog.

Tegen 10 uur lopen we van boord, in ons shirt maar gewapend met paraplu's. Het is aangenaam wandelen langs de haven, er is genoeg te zien en te bewonderen. We zijn op bekend terrein en bijvoorbeeld het koninklijk paleis hebben we ooit al bezocht, evenals de klassieke autocollectie van Prins Rainier. Niets moet en alles mag dus. Als we halverwege de haven zijn wordt de lucht weer erg dreigend en we besluiten over te steken naar de kant van de winkels. Meer kans om daar een plekje te vinden om te schuilen dan op de open ruimten langs de haven. Het lijkt mee te vallen en we gaan een blokje rond op zoek naar het winkelgebied. De weg loopt echter nogal steil omhoog en volgens ons zitten we niet goed. Terug richting het water dus. En ja hoor, zul je altijd zien, juist op een stukje waar weinig beschutting is te vinden barst de hemel open. We gaan snel onder een luifeltje van een klein winkeltje staan, maar vanwege de aangetrokken wind waaien we toch nog enigszins nat. Gelukkig gaat het al snel minder hard regenen. We pakken onze plu's en besluiten even een paar stoelen te zoeken. Die vinden we bij een salon de thé, waar ze dus inderdaad geen koffie hebben en we dus allebei maar een thee bestellen. We krijgen allebei een complete pot, goed voor minstens 3 koppen elk. Een beetje veel :)

 

Een half uurtje later is het droog en wandelen we verder, of beter gezegd terug. Ik heb de kaart eens goed bekeken en we kunnen met de lift omhoog en vanaf dat punt via de winkelstraat weer terug naar zeeniveau. Een extra rondje in onze wandeling dus. Uiteindelijk zijn we weer terug bij het theesalon en lopen we weer verder langs de haven. We lopen feitelijk een U-vorm, de opening van de U is dan de havenmonding. Als we helemaal rond zijn kunnen we met de bootbus terug naar ons vertrekpunt, niet nodig dus om het hele eind weer terug te lopen.

 

Tegen 1 uur zijn we terug aan boord, niets te vroeg want een half uur later begint het weer te plensen en het wordt de rest van de middag niet meer droog. We nemen een lichte lunch in het buffetrestaurant en maken de rest van de middag stuk met puzzelen, lezen en het blog bijwerken.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten