maandag 30 juli 2018

Dag 15, huiswaarts

We zijn al om 07.00 uur wakker en iets na half 8 melden we ons in de ontbijtruimte. Het regent pijpenstelen buiten, echt Engels weer! We maken vandaag gewoon onze keuze van het buffet, alles is hier ruim aanwezig. Daarna nog de laatste spulletjes in het koffer gooien en dan kunnen we uitchecken. De jongeman die bij aankomst hielp met de koffers is deze morgen in geen velden of wegen te bekennen, dus slepen we de boel zelf door de regen naar de auto.

Rechtstreeks naar de snelweg deze keer, met dit weer is er trouwens toch geen lol aan om binnendoor te rijden. Ik heb de trein geboekt van 12.35 uur, ruimschoots op tijd want we hadden geen idee van hoe of wat en moesten toch ook rekening houden met het verkeer. Nou, dat schiet goed op en om 10.00 uur rijden we door de eerste controlepost van de Eurotunnel. Helaas, ik had op een vroegere trein gerekend zoals op de heenweg, maar neen, we moeten het met de geboekte tijd doen en die trein vertrekt dan nog een half uur later ook. Jammer!

Dus zitten we gezellig in de auto op de parking, manlief met puzzelboek en ik met een kaartspelletje op de Ipad. Allebei even de auto uit voor een plasstop, jemig wat is het druk in die terminal! Pffff, dan liever de beslotenheid en rust van de eigen auto.

Ook als we aan de beurt zijn om te gaan rijden gaat het allemaal wat trager dan op de heenweg. Eenmaal thuis hoor ik van de buurman dat er gisteren vertragingen waren van meer dan 3 uur in verband met problemen met de airco. Dat verklaart dan ook meteen waarom we geen vroegere trein kregen aangeboden.

Aangekomen aan deze kant van het kanaal regent het ook nog een klein beetje, maar als we eenmaal rijden verdwijnen de laatste druppels snel. Onze route via Brugge naar Gent geeft files aan met vertraging oplopend tot 50 minuten, dus ons Miep stuurt ons via Brugge en Maldegem naar de E34 ofwel de expressweg. Een risico op zondag met terugkerende Knokke-gangers, maar tot Antwerpen rijdt het vlotjes door. Een 3 km voor de Waaslandtunnel schieten we de file in en is het aanschuiven tot aan huis. We zijn weer in Antwerpen 😁

We hebben een fijne vakantie gehad, veel gezien, mooi weer. Maar Engeland (of toch het gebied waar wij nu zijn geweest) leent zich minder goed voor een autorondreis dan bijvoorbeeld Oostenrijk. Je kijkt veelal tegen heggen, muren, wanden van groen en hebt weinig vergezichten onderweg die een autorondreis juist zo leuk maken. Neemt niet weg dat we hebben genoten van iedere dag. Tot een volgende reis!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten