dinsdag 17 juli 2018

Dag 3, overal heggen

En ook vannacht hebben we goed geslapen. We lagen er iets eerder in dan we gewend zijn (daar zal de wijn wel debet aan zijn) en zijn dus ook op tijd wakker. Iets voor de klok van 8 uur melden we ons in het restaurant voor ons ontbijt. We houden het simpel vandaag, wat fruit en een croissant (zo'n mega grote!).

Ik heb terwijl manlief zijn toilet maakte al wat "rotzooi" naar de auto gebracht (waarom neem ik toch altijd zoveel mee??), dus we kunnen uitchecken met slechts 2 koffers (een grote en een kleine voor de elektronica). Voor we het weten zitten we in de auto en zijn we weer onderweg. Een trip van dik 300 km vandaag en natuurlijk proberen we zoveel als mogelijk de mooiste route te volgen. Dus deels rode en deels gele weg (volgens de kaart). ik zit met het fototoestel op schoot, maar zoals de voorgaande dagen dringt ook vandaag nog maar eens tot me door dat het haast onmogelijk is mooie foto's te maken. We rijden continu tussen heggen c.q. hoog begroeide bermen. De keren dat er een opening is, zijn op één hand te tellen en dan ben je natuurlijk ook altijd te laat om af te drukken.

Neemt niet weg dat de route prachtig is! Het weer is wel veranderlijk vandaag, zonnebril op, zonnebril af en naar mat de dag vordert komen er steeds meer "grooooote grijze wolken" aan de hemel.

We stoppen in Poole voor de lunch. We parkeren bij een groot winkelcentrum met het idee hier wel iets simpels te kunnen eten, maar er zit amper horeca in het centrum. Veel koffietentjes, dat wel. We lopen dus het centrum in en belanden bij Brewery & Kitchen. Mijn sandwich met fresh fried fishfingers is een schot in de roos, maar de kipsaté van manlief is het niet helemaal. De kip is gekruid met curry en dat combineert niet helemaal lekker met de pindasaus, aldus manlief. Ach, morgen beter zeker?

En verder gaat de reis. Het landschap wordt hier iets meer open, het lukt warempel om een paar mooie foto's te maken. En er vallen een paar spetters regen. Te verwaarlozen, niet eens voldoende om de ruit schoon te krijgen. Stipt conform de berekening van ons Miep bereiken we om 15.45 uur het hotel in Exeter. Eerst een plaatsje zoeken op de parking. Waarom hebben we zo'n grote auto??

Inchecken is dankzij de online check-in een makkie. Snel naar de kamer op het 3e verdiep (meer verdiepingen zijn er niet 😃). We leveren wat m2 in in vergelijking met gisteren en de badkamer is maar een kwart zo groot, maar wel praktisch met een fijne inloopdouche. Alles ziet er tiptop uit.

Manlief zoekt de tour op de tv en ik ga een rondje maken met de camera in de aanslag. Het is geen spannende plaats, de kathedraal is prachtig en het gebied langs de rivier nieuw ontwikkeld. Maar het is hier op en af, je klimt je te barsten 😁 Dus als de kuiten beginnen te protesteren ga ik snel terug naar het hotel.

Snelle douche en dan voor een verfrissing naar de bar. Waar we tot de conclusie komen dat de bediening naadje is. De 2 dames die de bar doen zijn vooral druk met respectievelijk de koffiemachine en het bijvullen van de voorraad. Wee moeten ons aan de bar melden om eem bestelling te doen. Hier laten ze veel geld liggen.

Het is Graduation Week in Exeter en daarom erg druk in zowel het hotel en de diverse restaurants in de stad. Ik had al geprobeerd ergens een tafel te reserveren, maar zonder succes. Dus eten we in het hotel. Als we zitten krijgen we een menu aangereikt, keuze uit 4 voor-, hoofd- en nagerechten. En de kaart dan? Tsja, beslissing van het management. In het restaurant kun je alleen van het menu bestellen. Indien je van de a la carte kaart wil bestellen, moet je in de bar (direct grenzend aan het restaurant) gaan zitten. Huhhhh?

Slaat natuurlijk nergens op en morgen gaan we dus in de bar zitten. Maar vandaag lukt het ons een keuze te maken uit het menu. De zeebaars als hoofdgerecht is zeer smakelijk. Inmiddels zijn we door schade en schande wijs geworden en hebben we vooraf gevraagd om ruim tijd tussen de gangen. Dit wordt keurig opgevolgd en we gaan om 22.15 uur van tafel.

Nu snel dit blog afronden en dan op één oor, morgen weer een dag met veel sightseeing.
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten