woensdag 18 juli 2018

Dag 4, kilometers vreten

Een beter matras (hoewel het vorige ook niet slecht was) maar een nogal stevig kussen. Maar we hebben gewoon weer goed geslapen. We krijgen in het restaurant dezelfde tafel als gisteravond. De jongeman begeleidt ons naar de tafel en verdwijnt volgens. Nou ja, dan zal iemand anders zeker wel komen vragen wat we willen drinken? Niet dus. Na 10 minuten spreken we zelf iemand aan om onze koffie te bespelen en mijn eggs Benedict voor het vergelijkend warenonderzoek. Manlief zegt dat ie zijn gading wel zal vinden bij het buffet.

Ik haal sinaasappelsap voor ons beiden, manlief vult zijn bordje aan het buffet en dan is het wachten. Ongeveer 20 minuten later - manlief heeft zijn eitjes dan al lang op - komt mijn bordje uit de keuken. Lang moeten wachten, maar het smaakt uitstekend. De eitjes iets verder gegaard dan in het vorige hotel, maar hier heeft de saus meer smaak. Gelijke stand dus. Wordt vervolgd.

Rond de klok van half 10 stappen we in de auto. Doel van vandaag is Land's End, maar via de toeristische route. Deels toch. We zien prachtige dorpjes, mooie vergezichten en lieflijke kustplaatsen. Maar Engeland kan nog veel leren van Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk of zelfs Zuid-Afrika. Nergens is een mogelijk om te stoppen voor een fotomoment. Alleen als je daadwerkelijk ergens parkeert én betaald én gaat wandelen kun je de plekken bereiken die fotogeniek zijn. Maar een plaats wordt je kort kunt parkeren/stoppen om even snel een foto te maken? Die zijn er niet, jammer genoeg! Het weer is vandaag trouwens op en af. Soms zon, maar vooral bewolkt, af en toe een spatje regen en toch nog een aangename 21 graden.

Dus we rijden voort, omhoog, omlaag, inmiddels zijn we in Cornwall aangekomen, we moeten met een veerboot overvaren, we hebben een wegomlegging langs wel hele smalle wegen met hoge, maar goed geschoren heggen langs beide zijden, we zien de meest mooie bloemen/bloembakken onderweg en het is al 4 uur als we Land's End bereiken, het meest zuidelijke puntje van Engeland. Die mooie routes slurpen tijd!

We nemen dus de snelle route naar huis, de rode (op de kaart) autoweg. Soms 4-baans, dan schiet het redelijk op, maar soms ook gewoon 2-baans en dan is het op plaatsen aanschuiven. En veel rotondes in Frankrijk? Volgens mij is Engeland de kampioen 😁

Het is half 8 als we terug zijn in het hotel. Even een en ander droppen in de kamer, verfrissen en dan is het tijd voor een lekker glas wijn, een steak voor manlief en fish and chips voor deze dame (waar we 45 minuten op moeten wachten). Lekker!! Tot morgen!


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten