zaterdag 28 juli 2018

Dag 13, even langs de Queen

Vandaag gaan we weer op verplaatsing, dus de koffers worden ingepakt en na het ontbijt gaan we weer op pad. We hebben een ontzettend fijn verblijf gehad in Bath, een plezierig hotel hoewel het hier en daar wat kraakt en de vloeren niet allemaal waterpas liggen.

Volgende stop is Windsor, puur ingepland om op een kortere afstand van de Eurotunnel te zitten om zondag naar huis te rijden. De snelste route brengt ons in nog geen anderhalf uur naar het volgende hotel, dus doen we weer een omweg. Via de minder snelle, maar veel leukere route rijden we eerst naar Oxford waar we een rondje willen doen met de hoho-bus. Zoeken naar een parking is even een dingetje, er zijn maar 3 parkings in hartje Oxford. Maar we vinden een plaatsje, op 3 minuten van de winkelstraat en zitten we dus even later aan de lunch bij een Italiaans restaurant. We houden het simpel met ieder een voorgerechtje en wat extra knoflookbrood.

De halte van de hoho-bus ligt schuin tegenover het restaurant en we hoeven maar 10 minuutjes te wachten op de bus. We doen de hele ronde, maar Oxford is ook een stad waar je moet gaan lopen. Je rijdt feitelijk te dicht langs de gebouwen om goede foto's te kunnen nemen. Maar ..... we hebben in ieder geval Oxford gezien. Quote van manlief: ik heb dus menukaart bestudeerd, dus kan ik nu zeggen dat ik in Oxford heb gestudeerd 😁

Tijd om verder te reizen en deze keer via de snelle niet zo snelle route. Vrijdagmiddag en dat merken we, het is druk. We rijden de donkere wolken tegmoet en een half uur voor we Windsor bereiken vallen de eerste druppels. Het is van korte duur, net genoeg om de ruit weer schoon te vegen.

We vinden de parking achter het hotel en ook hier is het weer zoeken naar een plekje. Maar het lukt ook deze keer, onder een afdak nog wel. We melden ons aan de receptie, we werden verwacht en even later staan we in de kamer, schuin tegenover Windsor Castle. Mooi op tijd voor manlief om de finish van de Koninginnerit te zien. Ik ga gewapend met fototoestel alvast op verkenning uit. De Queen is thuis, de vlag hangt vrolijk te wapperen en wat is het hier druk 😲 Wat een mensenmassa's! Vooral veel Aziatische bezoekers, het is hier puur toeristisch. Wel gezellig en het is jammer dat het weer gaat regenen, ik moet snel weer binnen zien te raken met mijn camera.

Aperitieven in de bar en daarna ten in het hotelrestaurant waar Marco Pierre White zijn naam aan heeft verbonden. Heerlijk samen een chateaubriand gedeeld, voortreffelijk! Daarna nog even afzakken in de bar en dan snel naar bed!




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten