woensdag 16 oktober 2013

Verregend Athene,Griekenland

Aankomst 07:00 uur
Vertrek 18:00 uur

Geen bijzondere plannen vandaag. We zijn vorig jaar in Athene geweest en hebben toen de Acropolis bezocht en onderweg ernaar toe nog een aantal andere bezienswaardigheden. Omdat Athene ongetwijfeld een aanleghaven is waar busladingen passagiers van boord zullen gaan, hopen wij op een zo goed als verlaten en dus rustig schip een dag van het mooie weer te genieten.

Nee dus, 's morgens vroeg is het al bewolkt en overwegend grijs. Het ziet er niet naar uit dat de zon snel zal doorbreken. De temperatuur is niet slecht, zo'n 19 à 20 graden, maar het nodigt niet uit tot zonnen op het bovendek. Na ontbijt en koffie besluiten we op ons balkon te gaan zitten. We zitten aan walzijde dus zien het merendeel van de passagiers van boord gaan en in de gereed staande bussen stappen.

Een half uurtje later begint het voorzichtig te regenen, nog een half uur later is er van voorzichtigheid geen sprake meer en valt het regenwater mals naar beneden. Wij zijn blij dat we niet op de Acropolis rondlopen.

We brengen zo goed als de rest van de dag door op ons balkon, we zitten uit de wind en de temperatuur blijft ondanks de regen aangenaam. Voor de lunch loop ik even op en neer naar het buffetrestaurant om voor beiden een lekkere panini met tonijnsalade te halen.

In de loop van de middag zien we steeds meer passagiers terug keren van hun excursies. Een groot aantal loopt erbij als verzopen katten. Heel veel mensen hadden absoluut niet op dit weer gerekend. Ook de kapitein niet trouwens, want in zijn 10.00 uur praatje had hij het nog over opklaringen. Ook in het dagelijks krantje - de avond ervoor ontvangen - geeft men een maximum temperatuur van 24 graden en zon met hier en daar bewolking.

Het is vanavond weer - voor het laatst - een formele avond, dus we hijsen ons in pak en jurk. Een formele avond betekent ook een grote theatershow. De show heet Celebrate the World en maakt feitelijk een reis over de wereld wat betreft muziek en dans. Dus we zien de Can-Can van Frankrijk en horen Franse chansons en Italiaanse opera's, we gaan van de Ierse Riverdance zo over op de Russische Catharine. Een leuke show.

Ook vanavond eten we in het franse a-la-carte restaurant. We gaan van start met een amuse van kortgebakken tonijn. Manlief houdt het veilig en kiest nogmaals de kreeftensoep. Ik neem vanavond de warme geitenkaassoufflée met in de bereiding coulis van gerookte tomaat, crème van parmezaan en basilicumpesto. Erg smakelijk.


Op de kaart staat ook kreeft. Die hebben we ooit al eerder op en ik ben niet zo weg van de bereiding. Hij wordt in stukjes gesneden, met cognac geflambeerd en afgeblust met een romige mosterdsaus. Daar wordt nog het nodige aan toegevoegd, knoflook, tomaat, champignons, bacon, basilicum. Het smaakt goed, maar het is ook erg machtig. Indien je bijvoorbeeld liever kreeft thermidor hebt is dit mogelijk, echter dit moet je dan wel een paar dagen op voorhand doorgeven.

Maar, manlief gaat voor bovengenoemde versie van de kreeft en daarbij hoort een heel circus aan tafel. De obers komen met veel vertoon hun kunsten tonen en hebben er duidelijk zin in vanavond.




Mijn keuze valt vanavond op de tarbot, opgediend met venkelpuree, Bok Choy, citrusvrucht en een jus van citrusvrucht, gepresenteerd onder een raster van aardappel. Dat raster is meer voor de mooi-igheid dan dat je er ook daadwerkelijk iets mee doet, maar het oog wil ook wat. Ik heb voor de duidelijk maar 2 foto's gemaakt, met raster erop en raster eraf. Dit gerecht staat al een aantal jaren op de kaart en is een echte klassieker aan het worden. Het lijkt veel, maar door de citrusvruchten is het erg licht eten.


Ook vanavond geen dessert, we vertrouwen erop dat we de gebruikelijke snoepjes op tafel krijgen. Manlief heeft zin in een Irish Coffee en ik bestel een glas Klein Constantia dessertwijn.


Omdat we vandaag zo'n luie dag hebben gehad zijn we nog klaarwakker. We besluiten naar het hoogste dek te gaan, naar Reflections, waar volgens het dagelijkse krantje elke dag het feest nog doorgaat tot in de vroege uren. Nou, zoals op de foto te zien is, er was geen doorkomen aan, stampvol met mensen. Maar niet heus .... Het was er een ongelooflijk dooie boel, slechts één meneer stond zich compleet uit te leven op de dansvloer. Volgens mij had ie al een paar borrels op.

We hebben een drankje genomen en het nog een kleine drie kwartier aangezien. Het werd nog iets drukker maar er was gewoon weinig te beleven. Tijd om naar bed te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten