vrijdag 18 oktober 2013

En we zijn weer terug in Istanbul

Aankomst 14:00 uur

De laatste dag is een zeedag. Terug via de Dardanellen en de Zee van Marmara richting Istanbul. Vanaf dat we gisteren in Kusadasi zijn vertrokken is het een woelige reis geweest. Het waait behoorlijk. En als ik 's morgens naar buiten kijk, kom ik al snel tot de conclusie dat we ook vandaag het mooie weer wel kunnen vergeten.

Ik hoop dat het weer in de loop van de dag nog opklaart want eigenlijk zou ik deze laatste dag nog willen gebruiken voor een bezoek aan het Dolmabahçepaleis. Maar helaas, de weergoden zijn ons niet gunstig gezind. We blijven dus maar lekker aan boord en sluiten deze cruise heerlijk relaxed af, we doen helemaal niets.

Zo'n laatste dag is altijd een erg aparte dag. De passagiers moeten natuurlijk inpakken en zorgen dat de koffers uiterlijk om 23:00 uur in de gang staan. Dat houdt automatisch in dat je op zo'n laatste avond een heel divers publiek ziet. Sommige passagiers maken er nog echt een feestje van en lopen keurig in pak en jurk. Anderen hebben de boel blijkbaar al ingepakt en lopen in reiskledij, vaak comfortable (lees: afgedragen) spijkerbroeken of zelfs trainingspakken. Sportschoenen (liefst van die grote witte) of knalroze Crocs! Blijkbaar zit dat comfortabel in het vliegtuig.

We hebben besloten de cruise in stijl te eindigen en hebben nog een keer gereserveerd in Tuscan Grill. Voordat we de hut verlaten maak ik nog een aantal sfeerfoto's van Istanbul. Vooral de verlichte brug is mooi om te zien, vooral omdat hij steeds van kleur veranderd.



We worden allerhartelijkst ontvangen in het Italiaanse restaurant, de laatste avond is normaliter niet zo'n drukke avond dus ze zien de gasten graag komen.

We beginnen de avond met een carpaccio van filet mignon, geserveerd met een tomatentapenade, wat rucola en parmezaan is dit een mooie, lichte starter.

We houden het sowieso licht vanavond, want we gaan door met brochette van coquilles en tijgergaranalen, gemarineerd in knoflook, witte wijn en peterselie.

En dan vinden we het licht genoeg geweest en het is per slot onze laatste vakantie-avond, dus we mogen een dessert! Ik neem de Toffee Panna Cotta, maar krijg daarbij ook nog een limoensorbet en een mangobavarois.

Manlief wijkt niet af van zijn gewoonte en gaat voor de tiramisu.

Een heerlijke afsluiting! Na nog een paar uurtjes in de Rendezvous Lounge houden we het iets voor 11 uur voor gezien. Dan heb ik nog juist tijd om de kleren die we nu dragen in de koffers te doen en dan staan de koffers keurig op tijd op de gang en liggen wij op tijd in bed want we zijn vriendelijk verzocht morgenvroeg om 06:45 op de aangewezen locatie aanwezig te zijn. Pffffff, da's toch geen tijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten