donderdag 17 oktober 2013

Koud en winderig Kusadasi, Turkije

Aankomst 08:00 uur
Vertrek 18:00 uur

Nieuwe dag, nieuwe kansen. Hopelijk is het vandaag wel mooi weer.
Maar als ik 's morgens naar buiten kijk, word ik wederom zwaar teleurgesteld. Donker, grijs en er staat een vliegende storm. Zelfs op het balkon zitten is er niet bij vandaag. We zijn hier vorig jaar ook geweest en hebben toen Ephesus bezocht en ik had gehoopt vandaag gewoon even van boord te gaan en langs de waterkant te wandelen. We zullen ons echter binnen moeten vermaken.


Blijkbaar hebben na de koude en natte dag van gisteren een aantal passagiers besloten vandaag aan boord te blijven, want het is druk in de diverse lounges. Wij doen het gebruikelijke, we lezen wat, puzzelen, doen een spelletje op de I-Pad en kijken mensen. We wisselen tussen de diverse lounges, kwestie van andere mensen ook een kans te geven om bijvoorbeeld in Café Al Bacio te zitten.

O ja, gisteren is eindelijk de Code Rood beeindigd. Blijkbaar heeft men het norovirus onder controle. Het is wel even wennen om in het buffetrestaurant weer zelf je eten te pakken. En het blijft ongelooflijk, je zou denken dat mensen bij zo'n Code Rood toch gaan nadenken, maar meteen de eerste dag zie ik alweer mensen een broodje pakken maar ook weer - met de handjes natuurlijk - terug leggen. Eén meneer dook zelfs met z'n hele bovenlijf onder het glas door om iets te pakken. Hij stond er blijkbaar niet bij stil dat hij dan met zijn hele lijf en gezicht boven allerlei gerechten hangt. Eén van de jongens die achter het buffet staan had het ook gezien en kwam meteen 3 schalen met voedsel verwijderen. Zonde van al dat eten!

Vanavond is er een show in het theater waarbij we nog eenmaal kunnen genieten van een aantal artiesten die gedurende de cruise hebben opgetreden. We besluiten naar de show van 9 uur te gaan en voor die tijd te gaan eten in het grote restaurant. We aperitieven in de wijnbar waar het String Trio optreedt, achteraf kunnen we wel zeggen dat dit de meest getalenteerde artiesten aan boord waren.

We gaan vanavond van start met een ravioli gevuld met krab. Het smaakt net zo goed als het eruit ziet.

Daarna hou ik het vanavond simpel en ga verder met een pasta met zeevruchten.

Manlief kiest de sucadelapjes. Hoewel erg lekker is hij van mening dat er wel iets minder saus bij had gemogen. Het vlees lag nu te zwemmen op z'n bord.

We slaan het dessert weer over. Zo naar het einde van een cruise krijgen we toch altijd langzaamaan een vol gevoel, hoewel we doorheen de jaren steeds minder zijn gaan eten en drinken. Blijkbaar moeten we toch nog meer minderen.

We zitten keurig op tijd in het theater en zien nog een selectie van voorgaande shows. We hebben niet alles gezien, dus sommige optredens zijn een aangename verrassing. Ook Jayne Curry is van de partij en zij sluit de show af met een aantal bekende liedjes van bekende diva's, o.a. Celine Dion.

We nemen nog een keer een kijkje in Reflections. Het is vanavond iets drukker en er is meer reuring op de dansvloer. Na een klein uurtje houden we het weer voor gezien en zoeken we onze hut op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten