zondag 14 december 2014

On the town!

We hebben voor deze zaterdagavond tickets voor de musical On the town. De musical volgt het verhaal van de gelijknamige film uit 1949 met onder andere Gene Kelly en Frank Sinatra.

We moeten hiervoor naar het Lyric Theatre in 42nd Street. We hebben best uitgebreid ontbeten en geluncht en hebben beiden eigenlijk geen honger. Voorlopig slaan we het diner dus maar over. We kunnen na de voorstelling altijd nog iets pakken indien gewenst.

Om 19.00 uur melden we ons bij de portier voor een taxi. Niet zo simpel, iedereen gaat op dit tijdstip onderweg. Maar geduld is een schone zaak en om 19.35 zijn we bij het theater. Ik heb een supplement betaald om toegang te krijgen tot een lounge waarvan slechts een beperkt gezelschap gebruik kan maken, compleet met een glas complementaire prosecco, gratis weghangen van jassen, kleine knabbel bij de borrel en tijdens de pauze staat ons drankje klaar en zijn we verzekerd van een zitplaats. De ontvangst is perfect en de ruimte sfeervol.

Iets voor 8 zoeken we onze plaats in het theater op. Een mooi oud, onlangs gereserveerd theater, met redelijk goede stoelen en voldoende beenruimte!

Het live orkest opent de voorstelling met het Amerikaanse volkslied. Nou, dat is koren op hun molen. Als op afspraak schiet iedereen omhoog uit z'n stoel en er wordt uit volle borst meegezongen. Dat zie ik thuis nog niet zo snel gebeuren.

De show is werkelijk perfect, een echte Broadway musical waar veel vaart in zet en men alles uit de kast haalt om er een spetterende avond van te maken. Er zitten een paar uitmuntende zangers in de cast, waaronder een prachtige bariton die ook heeft meegespeeld in Porgy en Bess. Tijdens de pauze staan als beloofd de drankjes klaar op het voor ons gereserveerde tafeltje. Perfect!

Ook na de pauze behoudt de show zijn hoge niveau en na afloop zijn we eensgezind: een fantastische musical en een hele fijne avond.

Tsja, en dan terug naar het hotel. Een taxi vinden is onbegonnen werk, allemaal bezet. En hoewel het al 11 uur is, loopt er nog een massa mensen op straat. Het merendeel van de winkels is ook nog open. Pffff, wat een drukte. Nu ja, dan maar lopen, ver is het niet. Maar de wind is aangetrokken en het is weer vinnig koud. We besluiten dat we allebei geen zin meer hebben in eten en ik heb slaap - zal het tijdverschil nog zijn - dus als we bij het hotel zijn is het meteen door naar bed. Welterusten!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten