zaterdag 20 december 2014

Avondje Andrea Bocelli in Madison Square Garden

We gingen niet naar New York en besloten toen ook naar een concert van Andrea Bocelli te gaan. Neen, we gingen naar een concert van Andrea Bocelli en dat vond toevallig plaats in New York. Een goede reden voor een citytrip nietwaar?

We moeten om 19.30 uur in Madison Square Garden zijn. We moeten rekening houden met het drukke verkeer en het feit dat het een tijdstip is waarop veel mensen een taxi nemen. Om op restaurant te gaan, naar het theater, een sportwedstrijd o.d.

We hebben dus al om 17.00 uur gereserveerd bij Rue 57 voor het avondeten. We hebben de lunch overgeslagen, dus we zijn inmiddels weer wel toe aan iets lekkers. We besluiten te beginnen met sashimi voor twee en verder te gaan met zeetong voor manlief en kip scaloppini voor mij.

Het restaurant heeft een eigen sushibar en er staan 3 koks achter de toog. De reden om sashimi te bestellen - behalve dat we het gewoon lekker vinden - is omdat we denken dat dit wel snel op tafel zal staan. Niets is minder waar, het duurt en duurt. Kostbare (taxi)tijd gaat verloren. Maar gelukkig, daar komt men al. De sashimi is prachtig vers, zoals het hoort. En de hoofdgerechten komen er vrij snel achteraan. Weer wat tijd ingehaald.

Het is niet de keuken van gisteren, maar het smaakt allemaal prima en is goed bereid. We besluiten dat we maar niet het risico moeten nemen een dessert te bestellen en te lang te moeten wachten. Een dag iets minder eten kan ook geen kwaad.


We hebben gelukkig meteen een taxi te pakken die zich meteen in de drukte van Times Square vast rijdt. Dat was te verwachten, gelukkig zijn we ruim op tijd. Jammer alleen dat we een taxichauffeur hebben die ons aan de achterkant af zet, nu moeten we tegen de koude wind in een blokje om lopen. Maar goed, we zijn er, we zijn op tijd en we zijn er klaar voor.

We hebben perfecte plaatsen op de vloer op een eerste rij van een blok. De benen kunnen dus zonder problemen gestrekt vooruit. Altijd plezierig.


Het concert was geweldig! Bocelli werd bijgestaan door een soprane en een bekende Amerikaanse popzangeres. Er werden afwisselend klassieke en lichtere nummers gezongen. Uiteraard het bekende Nessum Dorma, maar bijvoorbeeld ook - hoe kan het anders - New York, New York.

Madison Square Garden is gigantisch, er gaat een enorme hoeveelheid mensen in en het zat tot aan de nok afgeladen vol. Dat was vooral goed te merken toen we rond 10.15 naar buiten liepen op zoek naar een taxi. Aanschuiven in de rij! Ik denk dat we ruim een half uur hebben staan wachten. Dat viel al met al nog mee.

Een hele fijne avond! We hebben genoten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten