dinsdag 29 januari 2013

Zaterdag 26 januari 2013, cruisedag 7

We slapen deze ochtend uit, lekker uitrusten van een paar warme en drukke dagen. Als we om 09.00 uur opstaan liggen we al voor anker in Komodo en is men al begonnen de passagiers per tender naar de wal te brengen.

De reden om naar Komodo te eiland te gaan is het Nationaal Park waar de komodo-varanen in hun natuurlijke omgeving te zien zijn. Er worden hier dan ook maar 2 excursies aangeboden, een bezoek aan het Nationaal Park (een 2,5 uur durende wandeling) en een bezoekje aan het enige dorp op het eiland met een 2 uur durend verblijf op het strand (zonder enige voorzieningen). We hebben voor vertrek al besloten dat we vandaag lekker aan boord blijven.

We hebben een prachtig uitzicht vanaf ons balkon, het is een erg groen eiland. Het is ook vroeg al erg warm en er staat geen zuchtje wind. We zitten slechts 15 minuten in de zon en verplaatsen ons daarna weer naar binnen. Wat lezen, wat puzzelen, foto's uploaden voor het blog, we hebben vakantie!

Tegen 17:00 uur als we weer gaan vertrekken zitten we weer op ons balkon en zien we langzaam Komodo eiland aan de horizon verdwijnen.








We besluiten deze avond in de Main Dining Room (het grote restaurant) te gaan eten. We staan genoteerd voor select dining, wat zoveel betekent dat we ons op eender welk tijdstip kunnen melden voor een tafel. We krijgen vanavond een tafel aan de rand van het balkon en hebben goed uitzicht op de tafels op de 4e verdieping, waar men alles in gereedheid aan het brengen is voor de late dinerzitting van 20:30 uur.

Ik ben vanavond weer steeds te laat met foto's nemen, maar het geeft toch nog wel een goed beeld van ons avondeten. We starten beiden met een bereiding van krab en zure room. Manlief heeft als hoofdgerecht de steak a poivre, hij vraagt net als de vorige keer om medium maar wederom wordt de steak welldone afgeleverd. Misschien volgende keer toch maar rare bestellen, wellicht krijgt ie 'm dan medium? Ik heb met gehakt en olijven gevulde kip welke uitstekend smaakt. Ik heb vandaag een alcoholloze dag, manlief beperkt zich tot een glaasje Shiraz. Als dessert maakt manlief een betere keuze dan ik, hij krijgt in rum gemarineerde en gebakken banaan met een bolletje vanilleijs. Ik kies een gerechtje waarvan de omschrijving me doet denken dat het een soort van pannacotta zal zijn, echter het blijkt een behoorlijk stevige pudding met koffiesmaak. De smaak is goed, maar een kwart van de portie was meer dan voldoende geweest.

We sluiten de avond af in de Rendezvous Lounge waar op de muziek van de partyband de beentjes (niet de onze) van de vloer gaan en we onder het genot van een drankje (rode wijn voor manlief, alcoholvrije cocktail voor mezelf) nog even nagenieten van deze heerlijke relaxte dag.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten