zondag 27 januari 2013

Dinsdag 22 januari 2013, cruisedag 3

Vandaag de eerste volle zeedag. Als we wakker worden en de gordijnen openen blijkt het wederom mooi weer te zijn, hoewel er de nodige wolken in de lucht hangen. Die zijn overigens erg welkom, want slechts 10 minuten in de zon en je bent al verkleurd. We zitten dan ook erg dicht bij de evenaar, die we vannacht ergens tussen 03:00 en 04:00 zullen "oversteken".

Zo'n dag op zee is puur relaxen. We beginnen met een licht ontbijt, verhuizen daarna naar Cafe Al Bacio, de koffiehoek aan boord van de Celebrity Millenium voor een thee voor manlief (hij vindt de koffie aan boord niet te drinken) en een cappucino voor mij (met melk erin wordt alles drinkbaar). Manlief neemt z'n Zweedse puzzelboekje mee, leest de amerikaanse, engelse en duitse knipselkranten die aan boord beschikbaar zijn en ik heb m'n e-reader met een 60-tal leesboeken en kan dus vooruit.

Als er iets specifieks te doen is aan boord wat ons interesseert, zoals een voorstelling van de komende   aanleghavens, wonen we deze bij. Inmiddels zijn ook de winkels aan boord open, hoewel hier weinig interessants is te vinden, als je de winkels op 1 cruiseschip hebt gezien, heb je ze allemaal gezien. Veel van hetzelfde.

De middag besluiten we op ons balkon door te brengen. Ik ga eerst nog even naar het lunchbuffet om een paar broodjes te halen om mee te nemen naar de hut. We houden het beiden vol om circa een kwartiertje in de zon te zitten, maar het water loopt in no-time van je lijf. We zitten snel weer onder ons afdak. We zien met regelmaat een groot containerschip, de typische Aziatische vissersbootjes of een booreiland. Het is op deze wateren drukker dan in de Caribbean.

Tegen half 6 maken we ons gereed voor de avond. Het is formele avond vanavond, dus manlief strak in het pak en ikzelf haal een iets gekleder jurkje uit de kast dan gbruikelijk. We doen een rondje over het schip, het is altijd leuk de passagiers in vol ornaat (de ene al meer dan de andere) te aanschouwen. Er zijn een aantal passagiers uit Schotland aan boord, de heren presenteren zich in vol ornaat, compleet met kilt en groene of rode kousen. Leuk om te zien!

Voor deze avond hebben we gereserveerd in Quisine, een modern restaurant die het eten op een soort van tapas-achtige wijze serveert. Het begint al bij de menukaart, deze staat op een I-Pad en de omschrijvingen van de diverse gerechten zijn op z'n zachtst gezegd cryptisch. Gelukkig kunnen we er wel uit opmaken of het om vis of vlees gaat en op aanraden van de ober kiezen we 6 gerechtjes uit. Alles smaakt prima, maar ik denk dat als men hier een paar keer is geweest men het wel heeft gezien. Wij hebben in de loop van de cruise nog 1 andere afspraak in dit restaurant.










Zoals gebruikelijk op een formele avond is er een grote show in het theater. We gaan naar de late opvoering om 22:45 uur. Het blijkt een show te zijn in het teken van de ballroomdans. Allerlei dansen komen aan bod en de dansers doen hun best. Het is een mooie show, maar we hebben absoluut al spannendere gezien. Maar, de cruise is nog maar juist begonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten