zondag 27 januari 2013

Woensdag 23 januari 2012, cruisedag 4

Ook vandaag nog een zeedag, maar wat voor een. Het is nat, grijs en donker. Wel warm, da's dan weer wel fijn. We hebben voor deze ochtend ontbijt op de kamer besteld. Een geluk dat we zo'n fijn balkon hebben, we kunnen ondanks dat het plenst gewoon buiten zitten onder ons afdak.


We lezen een poosje - ik heb voor vertrek op de I-Pads een aantal tijdschriften gedownload - en wandelen om 13:00 uur naar boven (dek 10) voor een kleine lunch. Tijdens ons laatste diner in Olympic heeft de sommelier ons ingeschreven voor een wijnproeverij die om 14:00 zal plaatsvinden in de wijnbar. Er is best een goede opkomst, het is er gezellig druk. Er worden witte en rode wijnen geschonken uit Californie, Australie, Frankrijk, Argentinie, Italie en Spanje. Een aantal wijnen zijn bekenden voor ons zoals de Raimat, Pinot Grigio, Pouilly Fuissie en Gamay. Vooral de Raimat is - wat mij betreft - een voortreffelijke wijn.

We hebben vandaag geen restaurantreservering en besluiten op het laatste moment in het grote restaurant te gaan eten. We vragen een tafel voor 2 en krijgen een mooi tafeltje langs een lange wand. Hierdoor is het ook een "echte"  tafel voor 2 en niet een tafel in een rij van 4 tafels, waardoor je het idee krijgt aan een tafel voor 8 te zitten. Op zich niks mis mee, maar het is de hele dag al engels praten, deze middag vanwege de wijnproeverij nog meer dan gewoonlijk. En dan willen we 's avonds graag in alle rust eten, zonder een druk kwebbelende Amerikaanse dame als buurvrouw (dat hebben we al eens meegemaakt, ze stopte maar niet met praten).

Manlief start met escargots en als hoofdgerecht de tenderloin steak. Ik start met pompoensoep, gevolgd door een heerlijke rigatone pasta. We sluiten respectievelijk af met een creme brulee en cheesecake. We hebben weeral prima gegeten. Het blijkt wel ongelooflijk moeilijk te zijn tijdig een foto van het gerecht te nemen :) Vaak zijn wel al halverwege als ik er eens aan denk. Kan onmogelijk zijn omdat we honger hebben!






Na het diner verplaatsen we ons naar het theater voor een optreden van Joanna Marie. Ze blijkt een violiste te zijn, maar een niet zo goede entertainer. Ze praat haar optreden wat houterig aan elkaar. Ook speelt ze slechts kleine stukjes van de diverse muziekstukken, het zou beter zijn geweest als ze zich had beperkt tot het spelen van een aantal complete liederen/muziekstukken. Na een half uurtje houden we het voor gezien en verplaatsen ons naar een lounge. We opteren allebei voor een alcoholvrij drankje, luisteren naar de muziek en kijken naar onze medepassagiers.

Als we later terugkomen bij de hut vinden we een schrijven van de kapitein. De Indonesische autoriteiten wensen alle passagiers face-to-face te zien en de paspoorten te stempelen. Dit kost natuurlijk enorm veel tijd en zou betekenen dat de eerste passagiers waarschijnlijk pas om 13:00 uur van boord kunnen in plaats van rond de klok van 8 uur. Daarmee komen alle excursies in het gedrang. Om deze reden heeft de kapitein besloten de planning om te gooien. In plaats van naar Lombok de varen, gevolgd door Komodo-eiland en daarna 2 dagen Bali, gaan we nu eerst naar Bali, gevolgd door Komodo en Lombok. Normaliter zouden we om 13:00 uur aankomen op Bali, door deze wijziging om 07:00 uur waardoor de autoriteiten ruim voldoende tijd hebben om hun controles uit te voeren.

Om iedereen met zelf geregelde excursies in de gelegenheid te stellen contact op te nemen met de touroperator, biedt de cruisemaatschappij iedereen 15 complementaire belminuten aan alsook 15 complementaire internetminuten. Een keurige tegemoetkoming als je het mij vraagt. Wij hebben een schipsexcursie geboekt, dus hoeven ons nergens zorgen om te maken.

Tot morgen!



1 opmerking: