zaterdag 16 juni 2018

Zaterdag en zondag, 19 en 20 mei 2018, genieten van onze laatste dag

Elke vakantie eindigt een keer, dus we proberen deze laatste zaterdag nog zoveel als mogelijk te genieten. We vallen in herhaling, platte rust aan het zwembad afgewisseld met de nodige dompelbaden. Het is nodig want het is warm, erg warm.

Onze laatste avond sluiten we af met een diner in het grote restaurant. Nog eenmaal "op chique", de heren met jasje dus. We hebben hier de afgelopen dagen uitstekend gegeten en ook vanavond worden we niet teleurgesteld. Helaas kunnen we het niet te laat maken, want morgenvroeg om 04.30 uur staat de taxi voor ons gereed, auchhh! Bah, geen leuke afsluiting van de vakantie, maar andere opties zijn er helaas niet.

Dus slaap ik slecht en ben om 03.30 uur klaarwakker, maar niet uitgeslapen. Ik gooi vast de laatste spullen in de koffer en maak manlief wakker. We zijn op tijd buiten en de taxi laat niet lang op zich wachten. Voor de heren hebben we een ontbijtpakket gevraagd en gekregen van het hotel. Na de eindeloze controles op het vliegveld van Luxor, alles handmatig!, zitten we even later aan een kop koffie en beginnen de heren aan hun ontbijt. Ik pik een yoghurtje uit de doos van manlief - dat eet ie toch niet - en dat is voor mij ruim voldoende op dit onzalige tijdstip.

De vlucht naar Caïro verloopt probleemloos. We zoeken een zitplaats vlakbij de gate en zien kans als eersten door wederom de controle te gaan. Goed gedaan, want even later staat er een ellenlange rij aan te schuiven. Maar we vertrekken op tijd en vanuit het vliegtuig heb ik nog een prachtig zicht op de piramides.

Deze terugreis zitten we "gewoon" economy, want €400 per persoon voor een upgrade naar de business class is van de zotte. Maar we hebben hier meer beenruimte dan bij KLM en de middenstoel blijft leeg. Onze menukeuze is pasta deze keer en dat smaakt wonderwel goed.

We arriveren in een zonnig Amsterdam en na onze bagage te hebben opgepikt is het tijd om afscheid te nemen. Big hugs worden uitgewisseld en daarna gaat ieder zijns weegs. Wij met de shuttlebus naar de P4 en gelukkig vinden we de auto terug, mét alle ruiten er nog in. Altijd fijn 😁

Nooit gedacht dat we op korte termijn naar Egypte zouden gaan, maar we hebben het ontzettend naar onze zin gehad en een totaal andere cultuur ontdekt en vooral veel vriendelijke mensen ontmoet. We gaan zeker nog eens terug!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten