zaterdag 16 juni 2018

Donderdag en vrijdag 17 en 18 mei 2018, rust en genieten

Na ons uitstapje naar Aswan is het weer even tijd voor platte rust. We genieten met volle teugen van het hotel, de tuin en het zwembad, de zon (hoewel het inmiddels met 43 graden wel érg warm begint te worden), het heerlijke eten en uiteraard het fijne gezelschap van vrienden R en G.

De vrijdagavond nog een laatste culturele uitstap naar Karnak, een tempelcomplex ten noorden van Luxor. We gaan 's avonds omdat er dan een lichtshow plaats vindt en uiteraard ook omdat het dan koeler is.

Het complex is mogelijk het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en de meest bezochte archeologische plaats in Egypte, na de Piramiden van Gizeh. In Karnak kunnen vier delen worden onderscheiden, elk gewijd aan een andere god. Slechts één is toegankelijk voor het publiek: het deel dat gewijd is aan Amon-Re. Dit tempelcomplex is groot met een enorme muur eromheen. Deze muur is gerenoveerd in het midden van het Nieuwe Rijk. Het tempelcomplex herbergt een heel grote tempel met 10 pylonen, een heilig meer en diverse kleinere tempels. 

Karnak onderscheidt zich van andere tempels doordat er zo lang door opeenvolgende farao's aan is gebouwd. De bouw begon ongeveer 1600 voor Christus, al stammen de grootste gebouwen uit het Nieuwe Rijk. Aan het hele project hebben 30 farao's meegedaan. 

De lichtshow is goed verzorgd en geeft een speciale sfeer. Het is onmogelijk om dit goed op foto vast te leggen, toch zeker niet met de Iphone. 

Na ons bezoek te hebben beëindigd gaan we terug naar het hotel voor een laatste barbecue.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten