vrijdag 8 juni 2018

Maandag 14 mei 2018, grandeur

Zoals inmiddels gebruikelijk beginnen we de dag rustig met een ontbijt op het terras grenzend aan de tuin. Alles wat men zich kan wensen is beschikbaar en de eitjes - in elke gewenste vorm - worden ter plaatse bereid.

Na het ontbijt hebben we een afspraak met de manager van het hotel voor een rondleiding van een aantal kamers (suites) in het Winter Palace. Het oude, centrale deel vn het hotel dus. Het hotel is gebouwd door Upper Egypt Hotels Co, een onderneming opgericht in 1905 door Cairo hoteliers Charles Baehler en George Nungovich in samenwerking met Thomas Cook & Son (Egypte). Het werd ingehuldigd op zaterdag 19 januari 1907, met een picknick in de Vallei der Koningen gevolgd door een diner in het hotel en toespraken.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was het hotel tijdelijk gesloten voor betalende gasten en werkte het als een hospice voor herstellende soldaten. Een vaste gast in het hotel vanaf 1907 was George Herbert, 5th Earl of Carnarvon, beter bekend als Lord Carnarvon. Carnarvon was de patroonheilige van de egyptoloog Howard Carter, die in 1922 het intacte graf van Toetankhamon ontdekte. Nadat de ontdekking was aangekondigd, was het Winterpaleis gastheer voor de internationale pers en buitenlandse bezoekers om het verhaal te volgen. Carter gebruikte het prikbord van het hotel om af en toe nieuws en informatie over de ontdekking te bezorgen.

Als je door het oude deel loopt ga je echt terug in de tijd. Het staat vol met prachtige antieke meubelen en accessoires. De suites zijn overdadig ingericht met bijpassend behang en gordijnen. De vrienden hebben hier ooit ook geslapen, maar geven inmiddels de voorkeur aan het iets modernere bijgebouw. Het feit dat alles van vroeger nog zo goed in stand wordt gehouden is wel de charme van dit deel van het hotel.

Na de rondleiding zoeken we onze plek aan het zwembad weer op. Het is inmiddels behoorlijk warm en morgen gaan we op avontuur, dus de batterijen moeten goed worden opgeladen! In de avond moeten we constateren dat het nu toch wel erg druk wordt in onze kamer! Een complete dierentuin 😀













Geen opmerkingen:

Een reactie posten