zaterdag 16 juni 2018

Weekendje Keulen, een goed begin is het halve werk

Nou, weekend is misschien wat veel gezegd. Maar ik heb 2 overnachtingen geboekt in het Pullman Hotel in Keulen. We hebben namelijk een missie. Nieuwe dekbedden kopen! En waar kun je dat beter doen dan in Duitsland? Juist! En zoals te doen gebruikelijk bij ons koppelen we het nuttige met het aangename.

Manlief moet in de late ochtend nog naar de fysio. We lunchen dus iets later en zijn tegen 14.30 uur onderweg. Op het gemak en zonder al te veel oponthoud bereiken we Keulen en het hotel. Een erg krappe parking vereist de nodige stuurmanskunst van manlief, maar we vinden ongeschonden een plekje voor de auto.

Inchecken gaat zeer vlot en al snel zijn we onderweg naar onze kamer op de 4e verdieping. Een keurige kamer, niets meer en niets minder, met alles erop en eraan. Wat heeft een mens meer nodig? Nou, een alcoholische versnapering zou niet verkeerd zijn en dus zitten we minuten later op het kleine maar aangename terras van het hotel. Manlief met een Kölsch (een bier uit Keulen) en voor mij een Weisser Burgunder sekt, proost!

Ik heb vooraf gezocht naar restaurants op loopafstand van het hotel, kwestie van in een druk weekend niet geconfronteerd willen worden met een "nee, helaas we zitten vol" en daarmee het risico lopen dat het twee avonden bratwurst eten wordt 😲

Vanavond gaan we het hotel uit en linksaf naar het Belgischen Viertel. Ik heb geboekt bij Restaurant Acht, een 10 minuutjes lopen vanaf het hotel. Het is mooi weer, de terrassen zitten al goed vol. Veel jeugd in deze wijk van Keulen. Met behulp van Google Maps vinden we het restaurant zonder problemen. Binnen ziet het er leuk en hip uit, maar we verkiezen om buiten te zitten. Een leuk no nonsense terras op een binnenplein, we kijken zo binnen bij Health City waar jongens en meiden met afgetrainde lijven (en ook iets minder afgetrainde) zich in het zweet werken op de loopbanden. We gaan er wijselijk met de rug naar toe zitten.

Het is hier druk, in de loop van het volgende uur loopt het hele terras vol. De bediening is allervriendelijkst en er wordt hier heerlijk gekookt aan zeer schappelijke prijzen. We kiezen voor het wijnarrangement en krijgen enkele verrassende wijnen te proeven. Dit is zonder meer een goede keuze. Voldaan waggelen, ehhh wandelen we op ons gemak terug naar het hotel en houden het voor vandaag voor gezien.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten