woensdag 20 juni 2018

Sportief uitstapje

Het is al een aantal malen ter sprake gekomen, maar nu is het dan eindelijk eens definitief geregeld. Vandaag gaan we op pad met onze buren (die van de Zuid-Afrika reis). Vanmiddag een ronde golf bij Golfclub Brunssumerheide, vervolgens overnachten op Landgoed Winselerhof en morgen nog een ronde golf.

Dus met alles geregeld stappen we deze ochtend om 09.50 uur in de auto. Starttijd is om 12.50 uur en dus hebben we als het goed gaat nog tijd voor een kop koffie en - hopelijk - een stuk echte Limburgse vlaai! Er is mooi en warm, misschien zelfs iets té, weer beloofd, maar voorlopig is het nog bewolkt en een beetje somber. Ach, zegt manlief, in Limburg schijnt de zon.

Manlief gaat trouwens niet echt fit mee, hij heeft een bacteriologische ontsteking en heeft sinds gisteren een antibioticakuur. Hij gaat proberen mee te spelen, maar gezien zijn ademtekort heeft ie zo zijn twijfels of het wel zal lukken. We zullen zien.

Ons Miep heeft de laatste kilometers wat moeite om de juiste weg te vinden, de juist nieuw aangelegde rotondes en rondweg zijn haar niet bekend. Dan is kaart kunnen lezen weer wel handig! Rond de klok van half 12 draaien we dan ook de parking op, tegenover het clubhuis gelegen. Eerst maar aanmelden, de golftassen halen we wel op als we de buggy hebben. De jongeman aan de receptie raadt ons aan te wachten tot we compleet zijn, hij zal vast eea gereed leggen, en eerst een kop koffie te gaan drinken. Nou, dat was ook het plan! Met een heerlijke punt rijstevlaai dus, mmm!

Inmiddels schijnt de zon volop - manlief had gelijk - en we merken al dat het knap warm wordt. Ik krijg een berichtje van de buren dat ze in aantocht zijn en of wij vast broodjes willen bestellen. Uiteraard en dus gewapend met 4 stuks broodjes voor onderweg lopen we weer naar de receptie. Geen buren! De jongeman kijkt in zijn computer en ziet dat ze zich aan het aanmelden zijn in de golfshop. Trap af, niemand in de golfshop, typisch! Ik maar alvast de buggy afgerekend. En dan blijken de buren alweer buiten te zijn! Over mislopen gesproken! Snel de tassen halen, golfschoenen aan en dan op zoek naar hole 1. Deze golfbaan beschikt over 27 holes en wij doen blauw en geel. Nog nooit hier geweest, dus in principe maakt het voor ons niet veel uit.

De eerste hole begint al leuk, een stevige par 5 met afslag al direct over water en een green die heuvel op ligt. Pittig! En zo gaat het de rest van de ronde verder. Heuvel op heuvel af, we zullen geweten hebben dat we in Limburg zijn. Erg leuk! Mooie bosbaan, wel vrij smalle fairways, dus recht vooruit spelen is noodzaak en dat valt niet altijd mee. Manlief probeert een aantal holes mee te spelen, maar besluit forfait te geven. Te weinig adem en de 28 graden maken het niet beter. Hij stort zich dus maar op het besturen van de buggy 😁

We spelen best netjes op zo'n vreemde baan, laten nog een flight van 2 voorgaan en zijn ongeveer 4,5 uur na de start terug binnen. We besluiten hier niets meer te drinken - de bediening was niet zo snel - en meteen door te rijden naar het hotel.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten