zondag 3 februari 2013

Zaterdag 02 februari 2013, cruisedag 14

Onze laatste zeedag. Nee, onze laatste cruisedag! Het zit er weer op, jammer. Ik zou er totaal geen moeite mee hebben de volgende 14 dagen ook nog aan boord te blijven. Millie vaart dan naar Bangkok en doet onderweg onder andere Vietnam aan. Ook interessant. Maar ..... da's voor een volgende keer.

We doen vandaag niet veel. We slapen uit, ontbijten in het buffetrestaurant, gaan koffie drinken in Cafe Al Bacio, lezen en puzzelen wat en brengen een groot deel van de dag door op ons balkon. Ik pak de koffers in, want die moeten vanavond voor 23:00 uur in de gang staan zodat de crew ze op kan halen en naar beneden kan brengen. Morgen in alle vroegte (04:00 uur) leggen we aan in Singapore en zodra de douane het schip heeft vrijgegeven gaat men beginnen om alle bagage naar de terminal te brengen. Iedere passagier heeft een bepaalde kleur bagagelabels ontvangen en een nummer. Elke kleur en nummer hoort bij een bepaald tijdstip en vanaf 07:00 uur gaan er mensen van boord. Wij hebben groen 29 en onze tijd is 08:45.

Het is vandaag gelukkig prachtig weer en we merken dat het steeds drukker wordt op het water naarmate we dichter bij Singapore komen. Op een bepaald moment tel ik 35 zeevaarders.

We wijken niet af van onze dagroutine en beginnen de avond met een aperitief in de Rendezvous Lounge terwijl we een laatste keer luisteren naar de band. Zoals iedere avond stoppen ze om 18:30 met spelen. De eerste zitting is om 18:00 uur en de meeste luisteraars zijn inmiddels naar het restaurant. Later op de avond om 19:45 uur komen ze weer terug om te spelen voor de late zitting van 20:15 uur. Wij verplaatsen ons tot die tijd naar de Martini Bar waar het sowieso altijd rumoerig is. Het is het hart van het schip en behalve bedrijvigheid aan de bar zie je hier ook 75% van de passagiers passeren onderweg naar de restaurants of naar het theater.

Tegen de klok van acht uur begeven ook wij ons naar het restaurant. Manlief kiest wederom de escargots. Hij moet ervan profiteren want aan boord van het cruiseschip is één van de weinige keren dat hij escargots kan eten, ze staan niet vaak meer ergens op de menukaart. Ik kies nog een keer voor de koude maar romige aardappelsoep.


Een lekker stukje gebakken kabeljauw voor mij,

en een laatste poging voor een goede steak voor manlief. De vorige keren heeft ie steeds - zoals zijn gewoonte is - de steak medium besteld maar hij kwam doorbakken door. Hij neemt vanavond de gok en besteld z'n steak rare. En wat denk je? Hij is perfect medium gebakken!

We hebben beiden geen zin in een nagerecht. We verplaatsen ons nog een laatste keer naar de Rendezvous Lounge. Zo'n laatste avond is altijd leuk mensen kijken. Sommige passagiers zijn nog keurig en enigszins feestelijk aangekleed, maar anderen lopen al zichtbaar in hun reiskleren. Een Japanse dame krijgt de slappe lach op de dansvloer, er wordt wat over en weer gepraat met Japanse medereizigers en ze wijst op haar schoenen. Crocs! De rest is al ingepakt!

Tegen 12 uur houden we het voor gezien en lopen terug naar de hut. Onze koffers zijn al verdwenen, hopelijk staan ze morgen op ons te wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten