zaterdag 25 november 2017

Dag 5, Curacao

We liggen al vroeg in Curacao. Voor ons verkeerd om, we zitten aan de zeekant wat betekend dat we vanmiddag ons balkon niet kunnen gebruiken omdat de zon daar dan vol op staat. We hebben ontbijt op de kamer besteld, lekker relaxed, daar draait deze vakantie om.
Tegen 09.30 uur lopen we van boord. We liggen aan de achterste pier, er wordt hier grondig verbouwd/vernieuwd en de eerste pier is tijdelijk niet bruikbaar. Betekent wel verder lopen en we merken al snel dat het benauwend warm is vandaag. We lopen uiteraard richting de pontjesbrug, steken over en wandelen langs de drijvende markt, dwars door Willemstad richting Waterfort. Jaren terug een gezellige strip met bars en restaurants, maar nu een triestig gebeuren. De helft staat leeg, de andere helft ligt er onverzorgd bij. Het vroegere Van der Valk hotel is hier misschien debet aan. Die zijn daar al enige jaren vertrokken, er heeft een andere hotelgroep ingezeten, maar nu staat het hotel leeg en te verpauperen. Zonde!
We vinden het inmiddels zo onaangenaam warm, dat we besluiten terug te lopen en te gaan genieten van de koelte aan boord. Het valt ons op dat hier in Willemstad men al volop bezig is met Kerstmis, overal in de stad staan versieringen.
We toasten op de verjaardag van een vriendinnetje en eten wederom bij Sel de Mer, opnieuw top!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten