zaterdag 27 oktober 2012

Wat gaan we doen?

Het leuke van een vakantie is de planning vooraf. Je verdiepen in de plaats(en) die je gaat bezoeken en wat je vooral niet mag missen. Nu is Azie nog onontgonnen gebied voor ons, dus eigenlijk is alles interessant en spannend.
 
Singapore gaan we op ons gemak verkennen, gebruik makend van de HoHo-bussen. Deze maken een behoorlijk uitgebreide rit door/rond Singapore en je kan uitstappen en weer terug opstappen zo vaak je maar wenst. Met hetzelfde ticket kun je ook nog gratis een riviercruise maken over de Singapore River, altijd leuk om een stad vanuit een heel ander oogpunt te bekijken.
 
Cruisedag 5, Lombok/Indonesie
Ik heb ons aangemeld voor een 5 uur durende excursie, Mataram Highlights.
De tour begint met een bezoek aan Lingsar, een tempelcomplex uit 1714. Dit is de meest belangrijke tempel op het eiland voor de Balinese bevolking, welke aanhangers zijn van de Islam Wetu Telu.
Lombok staat bekend om zijn parels, dus de excursie wordt vervolgd met een bezoek aan parelwinkels in het centrum van Mataram. Wij zijn geen fan van deze winkelstops die men altijd in alle excursies schijnt te moeten ondergaan, maar niemand kan ons verplichten deze winkels binnen te gaan. Ongetwijfeld kunnen we ons in de directe nabijheid van de winkels ook wel vermaken c.q. cultuur opsnuiven. Na deze stop door naar de Sayang Kunstmarkt voor pottenbakkers, mandenvlechters, houtbewerkers. Tot slot bezoeken we het Nusa Tenggara Barat museum.
 
Cruisedag 6, Komodo/Indonesie
Komodo National Park, thuishaven van de Komodo varanen. En dat is dan ook het enige wat hier is te zien. Omdat dit een haven is waar getenderd moet worden om aan land te gaan, naar verwachting praktisch alle passagiers aan land WILLEN gaan, er enkel varanen te zien zijn en er hierna 2 dagen Bali met excursies komen, hebben we besloten aan boord te blijven. Dagje relaxen, ook fijn! Tenslotte moeten we ook rekening houden met de temperatuur en de luchtvochtigheid, wat waarschijnlijk een hele aanslag op de conditie zal zijn.
 
Cruisedag 7, Bali/Indonesie
Vandaag een 5 en een half uur durende tour, Cultural Performance.
We vonden dat als we Bali bezochten een Balinese dans zeker niet mocht ontbreken, vandaar de keuze voor deze excursie. We starten met een bezoek aan Celuk Village, waar men gespecialiseerd is in het maken van gouden en zilveren juwelen. Haast iedere familie heeft een eigen werkplaats(je), welke we kunnen bezoeken. Daarna door naar Batuan Temple, een prachtige historische tempel uit 944 met veel reliefs. Dan een bezoek aan Mas waar we beeldhouwers aan het werk kunnen zien. Laatste stop is Kedewatan voor de Balinese dans.
 
Cruisedag 8, Bali/Indonesie
Een lange excursie vandaag, 9 uur, Authentic Balinese Remains
Deze tour brengt ons naar de oostzijde van Bali en ik hoop op veel mooie beelden vanuit de bus. Eerste stop is in Kesiman bij een batik fabriek. Daarna door naar Klungkung voor een bezoek aan Kertha Gosa, een historisch gerechtsgebouw, beroemd om zijn geschilderde plafonds. Na dit bezoek gaan we naar Rendang Village, waar lunch wordt geserveerd in het Maha Giri restaurant. Manlief is groot liefhebber van de Aziatische en met name de Indonesische keuken, dus deze lunch is één van de redenen om juist voor deze excursie te kiezen. Na de lunch gaan we naar Penglipuran voor informatie over de locale architectuur en de dorpelingen te zien tijdens hun dagelijkse bezigheden. Onze laatste stop is bij de Kehen tempel met oplopende binnenplaatsen (gebouwd op een heuvel).
 
Cruisedag 11, Port Klang/Maleisie
Vanaf de haven is het ruim een uur rijden tot Kuala Lumpur. We hebben de 7 uur durende excursie, Kuala Lumpur On Your Own geboekt. We stappen dus in Port Klang in de bus en krijgen tijdens de rit naar KL informatie over interessante punten die we onderweg passeren. Daarna worden we in de Bukit Bintang wijk uit de bus gezet ;) en hebben we dus een kleine 5 uur om KL op eigen tempo te bekijken. Ook hier zullen we gebruik maken van de HoHo-bussen en een bezoek aan de Petronis Twin Towers (452 meter hoog!) staat zeker op het programma.
 
Cruisedag 12, Penang/Maleisie
Nogmaals een 7 uur durende tour, Penang Grand Tour.
We beginnen met een bezoek aan de Kek Lok Si tempel, de grootste Chinese tempel in Zuid-Oost-Azie. Gebouwd op een heuvel, dus goed voor een prachtig uitzicht over het nabij gelegen Georgetown. Door naar de Thai Buddhist Tenoke, waar we de op 3 na grootste Buddha ter wereld zullen zien. Aan de overkant van de straat bezoeken we de Burmese Buddhist tempel. Daarna is er een lunch voorzien. Manlief ook weer happy! Na de lunch reizen we naar het noordelijke puntje van Penang, genoemd Batu Ferringhi, voor een bezoek aan een vlinderfarm. Hierna gaat de rit verder door de heuvels met een stop bij fruit en specerijen stalletjes en door verschillende kleine dorpjes. Een fotostop bij Malay Villages, ofwel Kampungs. We rijden weer zuidwaarts langs de kustweg en langs de Penang brug, de op 4 na langste brug ter wereld, en zo terug naar het schip.
 
Cruisedag 13, Phuket/Thailand
Na 2 vrij intensieve dagen was het moeilijk om een excursie te kiezen voor Phuket. Een ritje op een olifant is niks voor ons, 6 uur onderweg zijn voor alleen een Thaise massage en een lunch zien we ook niet zo zitten, snorkelen is het ook niet, net zo min als kanoen. Ik heb het simpel gehouden, een 4 en een half uur durende panoramische tour, comfortabel in een bus met airco. We kunnen altijd nog van gedachten veranderen.

1 opmerking:

  1. Probeer hotel " Marina Bay Sands " in Singapore te bezoeken, met de lift ( tegen betaling ) naar de 57e verdieping, een pracht uitzicht over de stad en omgeving.
    Groet Hermann

    BeantwoordenVerwijderen