dinsdag 9 oktober 2012

Vliegen vanaf Schiphol

Als het kan vliegen we vanaf Brussel (we wonen in Antwerpen). Een kleine luchthaven met "korte lijntjes", letterlijk en figuurlijk. Door de douane gaan is hier een fluitje van een cent in vergelijking met Schiphol waar je je haast tot op je blote moet uitkleden. 

Maar, iedereen kent ongetwijfeld die verhalen van Nederlanders die een vlucht boeken vanaf Schiphol, maar met een voorafgaande verbinding vanuit Belgie per trein, omdat dit nu eenmaal goedkoper is. Indien wij vanuit Brussel met AF naar Singapore willen vliegen, worden we dus ook verplicht om per trein naar Parijs te reizen. Een andere mogelijkheid - dus vliegen van Brussel naar Parijs - krijg je gewoon NIET aangeboden.

We vertrekken op 16 januari, dus kans op winters weer is groot. Een trein die niet rijdt of vertraging heeft vanwege sneeuw komt nogal eens voor. En indien dit het geval zou zijn mogen we niet de auto nemen naar Parijs omdat we dan geen gebruik hebben gemaakt van het eerste deel van de reis en onze vlucht hiermee automatisch komt te vervallen. Logisch? Niet echt, maar zo werkt het nu eenmaal. Om deze risico's te vermijden vertrekken we deze keer dus vanaf Schiphol en VLIEGEN we van Amsterdam naar Parijs.

Dat betekent dat we wel een parkeerprobleem hebben. Nou ja, probleem .....
Als we vanaf Brussel vliegen en langer dan 7 nachten wegblijven schakelen we altijd een taxibedrijf in. Voor € 95,00 enkele reis brengen en halen ze je naar/van Brussels Airport. Vooraf een mailtje sturen met gewenste tijden en voilá. Voor datzelfde geld kunnen we 7 dagen in de parkeergarage staan, dus alleen interessant voor langere vakanties.

Nu is Schiphol een paar eurootjes duurder dan Brussel. En dan sta je nog maar op P3, buiten, in weer en wind en als je een beetje mazzel hebt helemaal aan het einde van de parking, 15 minuten lopen tot de shuttlebus (ook in weer en wind en mét koffers). Ik moet toch rekening houden met de conditie van manlief, dus P3 is voor ons niet ideaal. 


Het internet biedt uitkomst, ik vind verscheidene bedrijven die parkeergelegenheid aanbieden. Manlief wil GEEN valet-parking, hij wil zelf zijn auto op een parkeerplaats zetten en zien waar ie terecht komt. Na het lezen van de nodige beoordelingen, kies ik voor All-in Parking Schiphol. Parkeren in de voormalige EndeMol TV-studio parkeergarage in Aalsmeer, overdekt dus, op 7 minuten van Schiphol met gratis shuttleservice zonder wachttijden. Totaalprijs € 137,50. 

Op de dag van uw vertrek rijdt u met uw auto naar onze parkeerlocatie. Daar zal ons personeel u opwachten en uw bagage overladen in onze shuttlebus. Deze zal u via de snelste route direct naar de vertrekhal op Schiphol brengen.

Wanneer u weer geland bent op Schiphol belt u met het nummer dat u van ons gekregen heeft. Wij komen u dan binnen enkele minuten weer ophalen. Op de parking aangekomen zullen wij uw bagage weer overladen en kunt u uw auto weer in ontvangst nemen.

Klinkt ideaal.

3 opmerkingen:

  1. Wij doen het anders, wonen t.h. van Maastricht. Gaan avond voor de vlucht naar Schiphol Oost, overnachten in hotel Dorint. Auto mag hier 21 dagen gratis en in de kelder garage staan ( zijn wel eens 5 weken weg geweest, hoefden niet bij te betalen ) Na de overnachting met shuttle van Dorint naar Schiphol en na vakantie weer met shuttle auto ophalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Okay, die onthouden we voor een volgende keer!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk om te vliegen vanaf Schiphol, geniet er altijd van.

    BeantwoordenVerwijderen