woensdag 7 maart 2018

Donderdag 1 maart, laatste echte vakantiedag

Onze laatste volle vakantiedag. We overleggen 's morgens even of we zin hebben om nog op pad te gaan vandaag, maar deze "we doen niet veel vakantie" bevalt ons wel en we besluiten lekker in en om het huis te luieren. Met een beetje mazzel komen ze het zwembad deze ochtend schoonmaken en kan ik het vanmiddag dan toch nog een keer gebruiken!

Ha! Jullie raden het al natuurlijk. De mannen komen pas om 2 uur de tuin in gelopen. Als het werk gedaan is, is het 3 uur en de zon is achter het huis verdwenen. Het is ook stevig gaan waaien, dus het wordt fris hier buiten hoewel het nog steeds 28 graden is. Er wordt dus niet gezwommen. Ach, de vakantie is er niet minder fijn door.

Als lunch worden de laatste eitjes, tomaten en uien gebakken. We zijn de restjes aan het opmaken.

Voor onze laatste avond heb ik een tafel gereserveerd in het Restaurant at Waterkloof. Op slechts 8 minuten rijden van ons vakantiehuis. Vanaf de doorgaande weg volgen we een lange keurig geasfalteerde weg omhoog. Langs wijnvelden en uiteindelijk krijgen we het hypermoderne gebouw in ons beeld. Wow!!

We krijgen een mooi tafeltje langs het raam en hebben het uitzicht zoals op de derde foto is te zien, alleen dan bij invallende duisternis. Toch indrukwekkend. We hebben vooraf al besloten het tasting menu van zoveel gangen te laten voor wat het is en a la carte te kiezen, we zijn zo langzaamaan compleet verzadigd. 

We nemen Confit scallop with pumpkin, truffles and langoustine oil als voorgerecht eMauritius seabass, kale, chorizo and cauliflower als hoofdgerecht. Echter, bij het doorgeven van de bestelling krijgen we uitgelegd dat de zeebaars een bereiding is op kamertemperatuur, een soort ceviche. Nu vinden we dat heerlijk als voorgerecht, maar ons hoofdgerecht hebben we toch het liefst warm. Snel een andere keuze maken dus en dat wordt Poached Chicken Breast, curry and Comté viennoise and endive.

Als we ons voorgerecht geserveerd krijgen, vragen we ons even af of we wel toe gaan komen met deze 2 gerechtjes, want de hoeveelheid eten op ons bord is wel erg minimaal. Maar het smaakt fantastisch en gelukkig krijgen we een mooie portie kip bij het hoofdgerecht. Geen zorgen dus. We besluiten af te sluiten met een dessert, Whiskey Mont Blanc with chestnut and vanilla. Een gerechtje waar we uitleg bij krijgen, we moeten eerst de chocoladekoepel breken. Het smaakt allemaal geweldig, ook het pré dessertje en de afsluiter. Dit restaurant staat niet voor niets op de 3e plaats in de SA Eat Out.

Een mooie afsluiter van deze behoorlijk culinaire vakantie! 














Geen opmerkingen:

Een reactie posten